Geschiedenis

Het Rotterdams Jongenskoor is opgericht in 1957. Veel oudere Rotterdammers kennen wel de bijzondere repetitieruimte ‘De Scheepsbrug’, die voor Rotterdam Centraal stond. Het koor heeft veel opgetreden in Rotterdam en verre omstreken.

Onder leiding van verschillende goede dirigenten heeft het koor veel optredens gegeven. Bijna jaarlijks werd medewerking verleend aan de Mattheus van JS Bach. Het koor trad op bij evenementen en concerten en ook zongen diverse jongens mee als solist bij verschillende uitvoeringen.

Het koor maakte meer dan vier CD’s.

Organisatie

De repetities worden altijd gegeven door professionele dirigenten, soms in samenwerking met een stemcoach. Tijdens de uitvoeringen werkt het koor onder leiding van dirigenten, afhankelijk met wie het koor een samenwerking is aangegaan. Daardoor komen de kinderen in contact met uiteenlopende muzikale werkwijzen en opvattingen en krijgen zij een schat aan ervaring mee. Het jongenskoor heeft een bestuur van drie mensen en het reilen en zeilen van het koor wordt georganiseerd door vele betrokken ouders en vrijwilligers.

Het vestigingsadres van Stichting Rotterdams Jongenskoor is de repetitieruimte:
De Fighter, Schiehaven 14 (tegenover. nr. 11), 3024 EC Rotterdam.

Het postadres is: Stichting Rotterdams Jongenskoor, Jozef Oreliosingel 251A, 3122 CS. Schiedam.

Stichting Rotterdams Jongenskoor is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam.